Breinvoorkeur
Oogsamenwerking
Reflexintegratie

Breinpower: mindmappen

Hersenen hebben ontzettend veel capaciteiten. Er zijn simpele studie-technieken om beter en sneller te kunnen leren. Ze komen vaak op hetzelfde neer: gebruik BEIDE hersenhelften! De linkerhersenhelft is goed in beredeneren, details, informatie opbouwen en planning. De rechterhersenhelft is goed in ruimtelijk inzicht, overzicht, kleur en ritme. 

Door deze twee sterke kanten te combineren via een mindmap worden allebei de hersenhelften optimaal gebruikt. Als de linkerhersenhelft een antwoord niet weet, weet de rechterhersenhelft het wel. En worden er alsnog goede resultaten behaald.

 

Mindmabrein-powerrrrppen maakt gebruik van de manier waarop het brein van nature denkt: associatief en met verbindingen. Ook de vorm van een mindmap is krachtig, want het is een afbeelding van de manier waarop het brein denkt, het heeft de vorm van neuronen. Opgezet als één grote afbeelding. Het brein onthoudt afbeeldingen erg goed, dat is zijn kracht. Oftewel: gebruik deze Brein-powerrr! 

Deze simpele techniek snel en gemakkelijk aan te leren. Iedereen vindt het een leuke manier om met de leerstof om te gaan. Je kan deze techniek gebruiken het bij het maken van samenvattingen, werkstukken, boekbesprekingen en spreekbeurten.

Plezier én goed resultaat; de ultieme combinatie!

Samen mindmappen is leuk!

Samen mindmappen is leuk!