Breinvoorkeur
Oogsamenwerking
Reflexintegratie

Posts Tagged ‘ik leer anders’

Conferentie over Hoogbegaafdheid

Written by Esther Hut. Posted in Nieuws

Woensdag 15 februari 2012 heb ik met collega-coach Myra van Het Luisterrijk een stand ingericht over de  leermethode Ik Leer Anders bij de Conferentie over hoogbegaafdheid bij het Stedelijk Gymnasium Schiedam.

We hebben hier veel bevlogen mensen gesproken, contacten gelegd, verbindingen gemaakt en interesse opgewekt over beelddenkers in het onderwijs. In het Basisonderwijs, maar ook in het Voortgezet Onderwijs.

 

 

Zie hier een beeld van de informatiemarkt en de bevlogen gesprekken:

          

 

 

Goed nieuws voor beelddenkers

Written by Esther Hut. Posted in Nieuws

We worden allemaal geboren als beelddenkers. Immers, baby’s nemen de wereld om hen heen in zich op via de zintuigen. De ervaringen die via onze zintuigen opgedaan worden, worden opgeslagen in ons geheugen en daarmee wordt een netwerk gebouwd van zintuiglijke ervaringen en wordt de wereld geordend.

Als kinderen naar school gaan, vindt er een belangrijke verschuiving plaats. Kinderen gaan niet meer primair in beelden denken, maar gaan over tot het begripsdenken. Begrippen worden gecombineerd met de beelden en het denken wordt abstracter en analytischer. Dit is een verschuiving van het primaire denkproces vanuit de rechterhersenhelft naar de linkerhersenhelft. Dit is zo’n vanzelfsprekend proces, dat we er eigenlijk niet bij stilstaan en er gewoon vanuit gaan dat het bij iedereen zo verloopt.